www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Az idei év első hosszabb Csurgói túráját április utolsó hosszú hetére terveztük barátaimmal. A két héttel korábban kitűzött időpontokról még nem is sejtettük mi vár ránk.

 

Csurgó ismét megajándékozott

Hétfőn délelőtt napsütés és szinte kisimult vízfelszín fogadott minket a hatalmas tározón. Viszont akkor még sejtésünk sem volt, hogy a kedd estére narancssárga riasztással, hideg fronttal esővel és 100 110 km-es széllel megérkező pokoli áldás nem hétköznapi kalanddal kihívással fog megáldani minket.

Csurgó ismét megajándékozott

A túrára három fajta bojlit készítettem. A Force-liver mixből fűszeres fokhagymást a Monster-crab mixből liver- monster-crabot míg a Hit&Run mixből sqvid-fruit frenzyt. Alapozó etetésnek 30kg tigrismogyoró kukorica, csicseri borsó, és repcéből készített főtt keveréket használtam. A következő napokon már csak bojlival és pellettel etetem. A horog bojlikat 22-26mm-re görgettem ki az apróbb pontyokat így próbálva szelektálni. A felszereléseket kipakolva a táborhely sátrak felállításával valamint a helykeresés és bójázással szinte elszaladt az egész nap. Este hat órára húzkodtam be a felszereléseket jóhiszeműen, mit sem sejtve a kilenc órakor megérkező viharra.

Nem sokáig élvezhettük csurgó szelíd arcát, hamar megmutatta foga fehérjét. A sátrat a fejünk felől feltépni akaró hatalmas erejű szél vízszintesen ostromló esővel nem leányálom volt. Imádkoztam, hogy csak most ne legyen kapásom, de a halak kérésemre fittyet sem hányva szívták fel a két szem húsz –huszonhat mm-es lepasztázott bojlit.

Csurgó ismét megajándékozott

 

Az időjárás elemeivel viaskodva álltam a szakadó esőben. Éjjel fél háromkor a botot egyszer a szél, máskor meg a szerelék végén 210 méterre védekező iszonyú elemi erővel felruházott hal tépte ki majdnem a kezemből. Jó húszperces parti fárasztást követően vízre menni csónakkal maga lett volna az öngyilkosság. A partról szákoltam meg a hatalmas nyurgát. Testfelépítését látva nem csodálkoztam adottságaiból fakadó erejében.

Csurgó ismét megajándékozott

Nagyon örültem neki, igaz addigra bőrig áztam. A botot az állványra helyezve siettem vissza átöltözni a sátramba. A szerelék visszajuttatása meg sem fordult a fejemben. Úgy fél öt tájt járhatott az idő mikor lidérces álmomból riasztott másik botom kapásjelzőjének hangja. Az idő mit sem változott tapasztaltam a sátorból kilépve, sőt még a szél erősödött hatalmas hullámok korbácsolták a vizet szerencsétlen csónakomat vagdalva. A botot megemelve csak tartottam az orsóról leszaladó zsinórt csak vitte valami megállás nélkül vagy ötven-hatvan métert is lehúzott mire sikerült megfordítani.

Csurgó ismét megajándékozott

Komótos nehézkes mozgásából nagytestű halra utaló jeleket közvetített felém. A fárasztást kíméletesen végeztem nehogy elveszítsem. Jó huszonöt perces fárasztás végén a hidegtől és esőtől remegve tereltem a fejlámpám fényénél merítőbe a gyönyörű tőpontyot.

Csurgó ismét megajándékozott

Hatalmas öröm szabadult fel bennem, ismét megajándékozott Csurgó egypár kapitális szép fogással. Hasonló élményekkel teli pillanatokat kívánok minden bojlis sporthorgász társamnak.

Rod Hutchinson Team Hungary

 

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Az idei év első hosszabb Csurgói túráját április utolsó hosszú hetére terveztük barátaimmal. A két héttel korábban kitűzött időpontról még nem is sejtettük mi vár ránk.

Posted by Horgászat - www.horgaszat.com on 2015. május 6.


Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV