www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

A Keleti Horgászbolt jóvoltából és támogatásával útjára indult a 2014. esztendőben egy új horgászbaráti kezdeményezés, melynek célja, hogy egy új horgászközösséget szervezzen a Budapesti, Budapest környéki és távolabb élő horgászokból.

A horgászközösség célja, leginkább a horgászbaráti kapcsolatok ápolása, új ismeretségek létrehozása, és olyan interaktív információ áramoltatása, a legfrissebb élmények, események bemutatása, és mindezek mellett a piaci újdonságok és azok jelentőségének eljuttatása a horgászokhoz, életszerű, megfogható történéseken keresztül, melynek bármelyik horgász részese lehet.

A Keleti Horgászboltnak, és a Carp Zoomnak köszönhetően az idei évben megszervezésre kerül egy kilencfordulós horgászkupa, ahol márciustól - novemberig havonta egy alkalommal a Budapest környéki horgászvizeken találkozhatnak egymással a különböző horgászmódszerek kedvelői, és ebéddel egybekötött baráti horgászversenyeken bizonyíthatják rátermettségüket, és a békés halak horgászatához való hozzáértésüket.

A horgászclub létrehozásának célja és lehetősége, hogy folyamatosan információkkal kösse össze a horgászcikk gyártó, forgalmazó cégeket és a horgászokat. Személyes találkozási lehetőségeket szervezzen a cégek teszthorgászai, szakírói és a horgászok között, hogy a termékeket és piaci újdonságokat a parton közösen próbálhassák ki és alkothassanak róla véleményt.
A kezdeményezésen keresztül több száz horgász ismerheti meg egymást, találkozhat egymással. A közösségi programokat, játékokat, versenyeket a Keleti Horgászbolt és a különleges kedvezményekkel, és ajándékcsomagokkal támogatja.

Az Keleti HB Kupa I. fordulójáról:
A kupasorozat első fordulója 2014. március 22-én került megrendezésre a csörög település határában található Ordas Tavak tórendszer Öreg-taván.
A március időpont ellenére különösen szép idő fogadta kegyeibe a horgászokat, hiszen a 20 fok körüli hőmérséklet és a ragyogó napsütés kivételes kiváltságnak volt tekinthető a korai tavaszi napon.
A reggeli 7 órás találkozó után 23 horgász vágott neki az első megmérettetésnek, hogy a tó adottságai és horgászszabályai szerint egy szál, úszós szerelékkel eredjenek a pontyok, amurok és tokok nyomába.
Egy órás felkészülési idő után volt, aki a match botos, volt, aki a rakós botos módszer mellett tette le az esküt, melynek perszer egyetlen igazi visszaigazolása a megfogott halak számában és méretében volt.

A 23 versenyző a patkó alakú tó két szárnyában, két szektorra osztva méretette meg magát, csak szemes etető anyagot használva, melynek megmozdítani látszott a tavasz eleji 8 fokos vízben a pontyokat. A tóban megszokottnak mondható pontytáp pellet gumiban való felhasználása, a sajtkockával és a csontival való csalizás mellett, a versenyen a giliszta – csonti kombináció volt a nyerő.

A halak megosztása igen változatosra sikerült, mert míg a tó keleti szárnyában, az I.-es szektorban csak egy – egy helyen csoportosult, addig a nyugati szárnyban, a II. szektorban teljesen eloszlott az állomány és a verseny utolsó pillanatáig nem lehetett tudni a verseny kimenetelét, mivel az első három versenyző között az eredmény állása 15 percenként átfordult.
Délben az téli hideg után ébredező vízre ráfeküdt egy kis keleti szél, erősen megnehezítve a versenyzők dolgát, ám így is a viszonylag rövid, 5 órás versenyen szépen fogtak halat.

A végeredmény a következőképp alakult ki:

I.szektor:
1 hely: Kellner Tamás 27,57 Kg 9 db hal
2 hely: Rostási János 2,59 Kg 1 db hal
3 hely: Uhl István 0,22 Kg 1 db hal

II. szektor:
1 hely: Tóth László 11,40 Kg 2 db hal
2 hely: Tokodi Gábor 11,25 Kg 2 db hal
3 hely: Szabó László 10,85 Kg 2 db hal


A Keleti HB Horgászkupa 2014. április 27-én vasárnap a Villantó horgásztavon folytatódik a II. fordulóval, melyre minden horgászt szeretettel várunk!

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark