www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Annak ellenére, hogy a hidegebb napokban a horgászat nehezebb, télen Spanyolországban a legjobb szezon elkapni néhány igazán nagy pontyot. Ebben az évszakban a halak aktivitása jelentősen lecsökken, ezért nagyon türelmesnek kell lenni, mivel a szokásosnál több időt töltenek el a halak a helyükön a kereséssel.

 

Gyönyörű pontyokkal kezdte a téli horgászatot Angel

Ugyancsak remek alkalom az évszak arra, hogy használni tudjuk a hal alapú összetevőket, mint pl. a halliszt, mivel ebben az évszakban a rák kezd teljesen eltűnni, ami melegebb vízben zavaró lehet.

Első horgászatom során kényelmesen tudtam használnia PVA hálóba töltött kedvenc hal ízű etetőanyagomat. Ez a mix a XL Halibut & Hemp Grounbait és Swim Stim Red Krill etetőanyag keveréke, ami Red Krill Liquid-al van keverve, hogy vízbe éréskór intenzívebben növelje a felhősödést.

Gyönyörű pontyokkal kezdte a téli horgászatot AngelGyönyörű pontyokkal kezdte a téli horgászatot AngelGyönyörű pontyokkal kezdte a téli horgászatot AngelGyönyörű pontyokkal kezdte a téli horgászatot Angel

Mivel a helyzet megkívánta, kellet még néhány marék alacsony olajtartalmú 8mm-es pellet, amit szintén a Red Krill Liquid-al áztattam be. Ez a folyadék nagyon intenzív illatával vonzza a környékről a halakat és teszi ellenállhatatlanná azt bármilyen hal számára.

Normális esetben ez a kombináció - a kis pellet és az etetőanyag - nem csak a nagyobb, de a kisebb fajokat is az etetés köré vonzza. Mivel azonban az volt a célom, hogy nagy mérető halakat fogjak, úgy döntöttem, hogy a horgomra nagyobb és élénk színű csalit teszek. Ezért a Sweet Tiger Washed-Out Fluro Pop-Up 15mm-es golyó mellé 10mm-es Coconut Cream Fluro Pop-Up csalit tettem, (hóember stílus) így elkerülve a kisebb halak kapásait.

Gyönyörű pontyokkal kezdte a téli horgászatot Angel

Az eredmény tökéletesre sikeredett. Egy-két jó méretű hal mellett a két legnagyobb egy 15kg-os és egy 20kg-os tőponty volt.

Ezzel a két mágikus számmal kezdeni egy évet, hihetetlen!

Angel L Bonal

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark