www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

A bojli készítő géppel már évekkel ezelőtt forradalmasították a bojli készítést. Mivel a horgászat és a vele járó újítások és fejlődések rohamos léptekkel fejlődik és növekszik, mi is igyekszünk lépést tartani a legmodernebb technológiával! A Boilie Roller-el rengeteg időt és fáradtságot tudunk megspórolni a bojli készítés során még manuális változattal is. Amíg a hagyományos bojli készítés (például 20kg tésztával ) 5-6 órát vesz igénybe a Boilie Roller gépsorral töredékére csökken ez az időtartam. Egyre több olyan horgász van, aki saját magának készíti csaliját , nekik és kisebb bojligyártó manufaktúráknak kínáljuk ezt a terméket, hogy megkönnyítsük részükre ezt a nehéz fizikai feladatot és gyorsabb illetve hatékonyabb legyen a bojli készítés. Amíg a gépsor automatikusan dolgozik, addig tudunk foglalkozni a bojlik főzésével és párolásával.

 

Nos nézzük lépésről lépésre mi is az a Boilie Roller és hogyan épül fel az otthon bojli gyártó gépsorunk! Az alapgép hosszas tervezőmunka eredménye milliméter pontosan van összerakva a bojli görgető gép mely áll egy merev hátfalból és egy fix görgőből. A görgők anyaga Terramid a fém vázat pedig saválló fém alkotja. Sok piacon megtalálható gépekkel ellentétben a roller képes a 18mm hurkákból tökéletes kerek golyóformát készíteni melyet versenyhorgászok is használhatnak dobócsövezéshez. A cserélhető görgős gépek hátránya hogy nem képesek a tökéletes kerek bojlik gyártására mert 1-2 milliméter eltérés is lehet a hátfal és a görgő között és mindenféle amorf alakú bojli lesz az eredmény. 20cm a görgő átmérője, ezért kellő utat tesz meg a bojli hurka a végleges formáig a hátlappal érintkezve. 40cm-es bojli hurkát tud befogadni a szerkezet és azt egy mozdulattal kerek bojlivá varázsolni. Manuális változathoz jár egy hajtókar. Mindenkinek világos legyen, hogy mennyire is hatékony egy manuális gép leteszteltük. A gép tetejére helyeztünk 1kg mennyiségű bojli hurkát, egyik kezünkkel elkezdtük hajtani a bojli rollert és a hurkákat folyamatosan löktük bele a gépbe. A stopper óra 22 másodpercnél állt meg és el is készült 1kg bojli görgetése a Boilie Rollerel.

Boilie Roller Hungary

A manuális Bojli Rollerünket kibővíthetjük gyárilag hozzá tervezett lassú fordulatú elektromos motorral. A hajtókart csak kihúzzuk rollerünkből és egy mozdulattal a gép tengelyéhez tudjuk csatlakoztatni a motort mely tökéletesen passzol a munkahengerhez, a motort négy csavarral rögzítjük a Boilie Roller oldalán. Védelemmel van ellátva motorunk, ha bármi történne, azonnal leold a biztosíték, amely egy mozdulattal cserélhető. A motor a görgőt 50 fordulat / perc-el hajtja meg és a motor erőssége 40W. Működése teljesen halk egy átlagos villanymotornál is halkabb. Ha a Boilie rollert egy motorral együtt vásároljuk meg akkor már csak egy hajszál választ el minket, hogy egy teljes automata bojli gyártó gépsorunk legyen!

Boilie Roller Hungary
Teljes gépsor, az összhang megvan..

A következő termék mely fontos kiegészítő a Boilie Roller termék palettáján az pedig a Pneumetikus hurkaszeletelő gép. A terméket magas minőség jellemzi melyet Japán szorgos kezek raktak össze és az SMC cég gyártotta le számunkra ezért garantáljuk a hosszú élettartamot! Egyszerű, de nagyszerű szerkezet melynek a csövei vígan kibírnak 8 bárt ezért nem kell félnünk hogy a kompresszorunk túl erős lenne a szerkezethez. Főbb tulajdonságok: Nyomás szabályzóval, minőségi szelepekkel és levegőszűrővel ellátott pneumatikus bojli tésztaszeletelő egy fő csatlakozóval rendelkezik melyet a kompresszorunkra csatlakoztathatunk. A csövek ketté ágaznak egy – egy levegő szűrő szelephez mely megakadályozza, hogy bármilyen nemű kosz vagy szennyeződés károsítja gépünket. A két szelep tetején található egy - egy menetes görgő mellyel nyitjuk vagy zárjuk a nyomást. Az egyik szelep az SMC szeletelőhöz tartozik a másik pedig a bojli kinyomóhoz csatlakoztatható ezért egy kompresszorral mind a két egység nyomás alatt van és egymástól függetlenül dolgoznak! Az SMC Pneumatika mikor nyomás alatt van és a bojli hurka eléri a kis piros kapcsolót abban a pillanatban a nyomás alatt levő szeletelő fal elvágja a hurkáknak és visszarándul eredeti állapotába, ez a másodperc töredéke alatt zajlik le. A már meglévő bojli rollerünk tetejére rögzíthető két csavaros rögzítéssel hozható és optimális pozícióba.

Boilie Roller Hungary
Már a szeletelőben a bojli hurka..

Elég sok bojli készítő horgásznak van már sűrített levegős bojli kinyomója. Mi megpróbáltunk nagyban gondolkodni ezért a kis országunkban elterjedt méreteknél nagyobbakkal rendelkezünk, ezzel is időt spórolva, hogy ne kelljen folyamatosan a kinyomót töltenünk. A Boilie Roller két fajta méretben kínálja kinyomóját egy kisebb 4kg tésztakapacitású és a Big Boy 8kg bojli tészta kapacitással rendelkező kinyomók. Anyaga terramid és alumínium, melyek hosszú évekre a társunkká válhatnak. Kiegészítő opcióként kérhető a kinyomó tartó állvány melynek csavaros talpával kellő és pontos magasságba tudjuk állítani a kinyomónk műanyag csövét az SMC pneumatika görgőihez, ezáltal tökéletes szeletelés és automatizált bojli készítést érünk el.

Boilie Roller Hungary
SMC pneumatika.

Boilie Roller Hungary
Levegőszűrő

Boilie Roller Hungary
A szeletelés előtti pillanat

A folyamatos minőséget garantálja, hogy kézműves manufaktúrában állítjuk elő termékeinket ezáltal csak limitált darabszámot tudunk produkálni. Gépeink több tesztfázison mennek keresztül mire eljutnak a horgászokhoz. Folyamatos fejlesztésekkel, innovációkkal további termékek látnak napvilágot melyek hamarosan bemutatkoznak a nagyközönség előtt is. Reméljük, hogy ön is csatlakozni fog a Boilie Rollert használok növekvő táborához és sok közös órát fog eltölteni gépünkkel az egyedi bojli készítés során!

Boilie Roller Hungary
A munkafolyamat vége, kész golyók

 

További részletek >>

 

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV