www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Az idei szezont már nagyon vártam. A karácsonyt is nagyon szeretem, de ez most talán még azt is túlszárnyalta. A sikeresnek mondható előző szezon után idén még jobban agyaltam. Részletesen átgondoltam a tavalyi szezontevékenységemet, hogy megpróbáljam megtalálni a sikereim miértjét. Úgy gondoltam, hogy ez majd sokban segíthet az új szezon kezdésében.


Próbáltam figyelembe venni a létező összes apróságot, mint például a horgászhely kiválasztását az adott időjáráshoz képest.
Ahogy már említettem, panaszom nem volt az előző szezonra. Olyan voltam, mint egy kincskereső, aki addig nem nyugszik, amíg az utolsó kincset is meg nem találja. Ez vezényelt engem.
Az első horgászatom nem sikeredett úgy, ahogy én azt elterveztem. Természetesen ez a kis sikertelenség nem tántorított el. A tervet követve átköltöztem egy másik helyre, amelyben nagyon bizakodtam. Mikor matracra sikerült fektetnem egy pocakos pikkelyest, úgy éreztem, jó útra tértem.

Nehéz körülmények között…

Nehéz körülmények között…

Nehéz körülmények között…

 

Ezután hetek teltek el komolyabb eredmény nélkül. Világossá vált számomra, hogy változtatnom kell valamin. El kell térnem az eredeti tervtől. Ekkor bevillant egy ötlet."Mi lenne, ha a sekély vizet támadnám meg?" Úgy döntöttem, hogy a nagy mennyiségű etetést is el kell hagynom. Ez a döntés viszont magával vonta a kockázat esélyét is. Tudni illik, hogy ezen a részen még sohasem horgásztam.

Ezúttal kihagytam a hely szisztematikus előkészítését (etetését). Az összes szerelékem fölé csak néhány szem bojlit dobtam. Egy órával sötétedés után végre megérkezett: vad kapás és kemény küzdelem. Azonnal látható volt, hogy a botomat egy helyi 12 kiló körüli őshonos görbíti. A legnagyobb meglepetésemre a merítő előtt egy 17 kilós tükrös jelent meg, az idei szezonom legnagyobb hala.

Nehéz körülmények között…

Nehéz körülmények között…

Nehéz körülmények között…

Nehéz körülmények között…

 

A kapások szériája tovább folytatódott egészen éjfélig, amikor fájó horgászszívvel abba kellett hagynom a horgászatot. Muszáj volt pihennem, hogy másnap a munkában el ne aludjak.

Néhány óra horgászat alatt 4 pontyot sikerült fognom 10 – től 17 kilóig és még néhány kisebb pontyot.

Nikl Team

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!
 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés