www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Lumír is eljutott egy újabb pecázásra, immár a feleségével, Kačkával. Nem egész egy hónap telt el azóta, hogy összeházasodtak, de máris a vízparton vannak. Hogy ez nem volt hiábavaló, Lumír következő riportjában győződhetnek meg.

 

Nem szívesen megyek horgászni úgy, hogy előtte nem etetek a kiválasztott helyen, de a hektikus munkatempónk nem mindig engedi meg ezt a luxust. Nem lehetett mit tenni. Munka után telepakoltuk az autót a szükséges kellékekkel és elindultunk a vízpartra kicsit kiszellőztetni a fejünket.

A horgászat nem úgy indult, ahogy mi azt elképzeltük. A csaliaink iránt maximum 3 kilós pontyok érdeklődtek, de ezek eléggé intenzíven.

Az időjárás is ellenünk fordult, ezért úgy döntöttem, hogy rendet rakok a helyünk körül. Bekevertem egy egész vödör darabos etetőanyagot, amely Red Spice method mixből, darabolt Kill Krill Atractból, egy konzerv csemegekukoricából és néhány marék CSL pelletből állt. Ezt az egészet vízzel összekevertem és lelocsoltam Kill Krill boosterrel. Majd spomb segítségével 5×5 méteres területetre etettem szét.

Az ifjú pár premierje

A kisebb pontyok gyorsan megtalálták az etetést, szabad szemmel látszólag fejetlenül túrták a talajt. A botjaimat lehúztam a túletetett helyről. Bomerang segítségével széles körben a magos etetés köré belőttem kb. 2 kiló alaposan kiszárított Food Signal-t. Az összes botra ugyanaz a kombináció került: kemény 24mm Food Signal egy félbevágott Kill Krill-be előáztatott 18 mm – es pop-upal.

A csalikat eltérő távolságban helyeztem el az etetéstől. Sötétedés után megérkezett az első komolyabb érdeklődő, amely alig haladta meg a 11 kg – s határt. Másnap reggelre Kačka is fogott egy pontyot. Első látásra is jóval nagyobb volt az enyémnél. Mindjárt boldogabb lett.

Az ifjú pár premierje

Az ifjú pár premierje

Az ifjú pár premierje

Az ifjú pár premierje

 

A kapások száma folyamatosan emelkedett. A reggeli indulás előtt a messzire dobott botok is beindultak. A kisebb pontyokon kívül a matracunkon feküdt még néhány nagyobb példány is: 10,2-10,5-11,5-14,2-15,6 kg.

Nem tudom, hogy a masszív, szőnyegszerű etetésem milyen mértékben tért el a nagy halak ízlésétől, de a biztonság kedvéért azért a jövőben is lesz nálam mindig egy Spod bot és néhány kiló etetőanyaggal több. Sajnos a rövid horgászatok nem adnak lehetőséget arra, hogy a testesebb halakat nyugodtan ki tudjam várni...

Az ifjú pár premierje

Az ifjú pár premierje

Az ifjú pár premierje

Az ifjú pár premierje

Az ifjú pár premierje

 

A túra végére a sikerünk eléggé egyértelmű lett. Az összes nagy hal arra a botra érkezett, amely Kačka nevét viselte.

Az ifjú pár premierje

Lumír Francek

Nikl Team

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!
 
Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!
 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés