www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Síri csend a tavon....leginkább ez járt végig a fejemben, amikor lementünk 72 órára Házirétre horgászni. A hűvösebb napokat hirtelen felváltotta a gatyarohasztó kánikula, nem kicsit zavarva meg ezzel a pontyok táplálkozását. Sajnos a szigetnek az a része, ahol horgászni szerettünk volna foglalt volt és a fennmaradó üres helyekre is folyamatosan jöttek a pünkösdi horgászok.

Ezt már csak a 38 fokos hőemelkedésemmel és a gyulladt torkommal tudtam űberelni. Nem baj! Olyan nincs, hogy elmarad a horgászat, úgyhogy irány helyet keresni!

Van amikor egy is sokkal több....

Tervek azok voltak, de végül semmi sem úgy működött, ahogy mi azt vártuk. Kinéztünk pár csököt, körülöttük keményebb placcal és ezeket kezdtük el meghorgászni. Magmix Marine17-el locsolva, pár szem Seafood és Chinese, majd indulhat a buli! (gondoltam én)

Van amikor egy is sokkal több....

Az első kis 2-3 kilós jelentkező meg is érkezett 3 óra múlva. Kezdésnek nem is rossz! Ezután viszont 24 órás csend borult a tóra, körülöttünk sem fogtak halat. Egy napi csend után aztán kezdődött a variálás.

Van amikor egy is sokkal több....

A fűszeres Chinese-t felváltotta egy szem Quench pop up és láss csodát, lassan megindultak a kapások is, igaz csak a kicsik jövögettek, de legalább nem ültem némán. Cimborám megkérdezte, hogy mivel fogtam őket, mire én mondtam, hogy édes csalira csábultak el. Kiszúrt egy zacskó Pineapple Secret-et a csalik között és kérdezte, hogy elvehet-e pár szemet.

Van amikor egy is sokkal több....

Természetesen mondtam, hogy próbálja ki nyugodtan, mivel ő már másfél napja egy csippanást sem hallott a botjai felől. 1 – 1 bottal az egyenletesen mélyülő részt kezdtük el horgászni és a variálásnak meg is lett az eredménye. Mindenkitől azt az infot kaptam, hogy ezen a tavon leginkább a büdös és a fűszeres csalik mennek, ehhez képest én csak 2 halat fogtam Seafood-al, igaz az egyik egy 6-os volt, amit sajnos nem sikerült lefényképezni, mert a telefonok nem bírták a 3 napos kiképzést, a fényképezőt pedig sikerült memóriakártya nélkül magammal vinnem.

Van amikor egy is sokkal több....

A 72 órát néhány kisebb, 2-3 kilós hallal zártam, de a Seafood most sem hagyott cserben és csak beesett rá egy 6-os töves. A barátomról csak annyit, hogy folyamatosan azt hallgattam tőle, hogy mennyire jó ez az „ananászos csali", mert másfél napos betlizés után sikerült fognia vele néhány szép halat, köztük egy 8-as hosszúkás tövest is. Összességében nem volt rossz horgászat és sokat is tanultunk belőle.

Van amikor egy is sokkal több....

Nem ülhetünk némán és várhatjuk a csodát....ha kapástalan időben halat szeretnénk fogni, igenis meg kell nyomni az újratervezés gombot, új helyet keresni, mással és máshogyan csalizni. Igaz, nagyobbakat nem sikerült becserkészni, viszont a legnagyobb csendben is sikerült kicsikarnunk néhány kapást.

 

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés