www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Munka hiányában a cégem kénytelen volt kényszerszabadságra küldeni,ez nem is jöhetett volna jobbkor,hiszen a 4 napos pihenő március első hetére esett.Ez mást nem jelenthet csak pecát.Csak a véletlen,vagy az égiek is így akarták,de a szlovák csapat egy tagja és egyben jóbarátom Ricsi is szabadságát töltötte,így már partnert sem kellett keresnem.Felpakoltuk a kocsiját és 1 órán belül már vízparton voltunk.

 

A tavat jól ismerem,így olyan helyet választottam ahonnan el tudom érni a sekély,és mélyebb részeket is.Délutánra mindennel elkészültünk,de kapásom még nem volt,így átgondoltam a helyzetet,előkéket cseréltem,áthúztam a botokat.

Mit ér egy kényszer szabi?

A tavaszra való tekintettel kombi-rigeket készítettem,ehhez Stiff Linket és 25librás Smooth előkezsinórt használtam.Az egyik előkére 8-as,a másikra 6-os Longshanket kötöttem Mouthsnaggerrel kiegészítve.Csaliként 21mm-es Ocean Secret Salmon&Peach került horogra,amit egy szintén barack ízű 18mm-es pop-upal könnyítettem ki,a másikra pedig egy végtelenül atraktív kombinációt választottam,ami egy szem 21mm-es KrillBerry pellet volt,pasztájával alaposan bevonva.

Mit ér egy kényszer szabi?

A tavaszi pontyok jól reagálnak kis mennyiségű etetésre is,így a horgok mellé PVA csomagokat készítettem,aminek az alapja a Red Spice method mix volt,csak a beledarált bojli,és a rálocsolt Booster változott.

Mit ér egy kényszer szabi?

Mit ér egy kényszer szabi?

A második nap hideg hajnalán meríthettem csak az első halat,egy 13,5kilós tükröst,amit a már szinte teljesen leoldódott pellettel fogtam meg az eredeti meder egy iszaposabb részéről.

Mit ér egy kényszer szabi?

A szerelékemet visszajuttattam,és én is visszabújtam a hálózsákba,viszont nem sokat pihenhettem,egy 11kilós pikkelyes tette tiszteletét,amit már a felkelő nap fényeinél fotózhattunk.

Mit ér egy kényszer szabi?

Szinte az egész nap kapás nélkül telt,mindössze néhány kisebb pontyot fogtam,így volt idő vízreszálni,és néhány új hely után nézni.Végigjártam a partot és a tó másik oldalán egy fűzfa gyanútlanul vízbe lógó ágai alá dobtam néhány marék KrillBerryt,mondván,hogy ha a helyeim éjszaka nem hoznak eredményt, egy botot áthúzok a fűzfa alá.

Az álmaimat sajnos nem zavarta meg kapás,de a borús reggelen egy lassú húzást közvetített a jelzőm.Fél órás fárasztás után tudtam csak megmeríteni ezt a gömbölyű tavaszi színekben pompázó 16,3kilós tükröst.

Mit ér egy kényszer szabi?

Úgygondoltam a helyek már elég halat adtak,és a fűzfa alatti „etetés" is „beért" már,meg az egyik bot úgyis a parton van,hát kipróbálom.

Ehhez először új zsinórt kellett felraknom,mivel a Clearwater zsinórból csak 400méter fér az orsómra,a túlpart pedig kicsivel van 400 fölött.

Mit ér egy kényszer szabi?

A TotalContact használata mellett döntöttem mivel átmérője csupán 0,16os, fonott zsinórról lévén szó,nyúlása csak 1%,így tökéletesen fogja közvetíteni a kapást még ilyen nagy távolságban is.

Mit ér egy kényszer szabi?

Egy Longshank-el szerelt kombi-rigre fűztem egy szem 21mmes KrillBerryt,amit meglebegtettem 1 szem Pineapple&Nbutric pop-upal.

Mit ér egy kényszer szabi?

A nap eltelt,és mivel tudtam hogy mindkét botom jó helyen van ezért nyugodtan estem ágynak.Amint elaludtam,a távolra húzott botom csippant be.(Király!)Csónakbaugrottam,leakasztottam a másfeles pontyot,etettem egy keveset,de most nagyobb területen csak 1 marék bojlit és visszaeveztem.

Épp a reggelinél tarottunk mikor a fonott zsinóros dob gyors pörgésbe kezdett.

Azonnal a hal fölé siettem,ahol az új 3librás SK3 botom gyönyörű ívben mutatott a víz felé.

Mit ér egy kényszer szabi?

Halam néhányszor megforgatta a csónakot,így gyorsan elfáradt. Csónakbaemeltem a gyönyörű vastagfarkú pikkelyest és gyorsan partra siettem vele. A hal súlya 15,7 kiló voltMit ér egy kényszer szabi?A halat lefotóztuk és visszaengedtük.Nemsokkal később szép emlékektől feltöltődve indultunk haza a szürke hétköznapokba.

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 


Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés