www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Társaságunk halőrzési vezetőjét, Havranek Mihályt lassacskán bűnügyi tudósítóvá avathatjuk. Ismét volt írnivalója, a tegnapi este „fogásáról"...

Kis-Balatoni területbejárás után hazafelé tartva csendült meg váratlanul a telefonom az autóban. Már a vacsora gondolatában ringattam magam, alig húsz perccel ezelőtt beszéltem telefonon feleségemmel, azt kérdezte, várjanak-e rám a vacsorával. Ekkor még nyugodtan mondhattam, gyorsan otthon leszek.

 

Szóval 2013. szeptember 12-én este negyed kilenc volt és már jótékony sötétbe burkolózott a környék. Halászati őrünk rejtélyesen csak annyit mondott: „gyere Fenékpuszta felé". Ennél többet nem tudtam kiszedni belőle, csak annyit, hogy a nyomozóknak már szólt.

Gyors fordulás a ház előtt, telefon haza, hogy ne várjanak. Aztán irány újra szeretett vizeink felé. Közben beszéltem a vízirendészet nyomozóinak vezetőjével is, aki arról tájékoztatott, hogy az ügyeletes nyomozók is elindultak, valamint a keszthelyi őrsről egy járőr is hajóval kollégáim segítségére indult.

A balatonszentgyörgyi csónakkikötő felé tartó földúton beszéltem meg kollégámmal a találkozót, aki itt kötött ki könnyű hajónkkal. Itt már el tudta mesélni a történteket, amíg a csónakot az utánfutóra tettük fel.

Kora este indultak ketten a fenékpusztai vizek figyelésére. Miközben az est őket is jótékonyan elrejtette, addig egy hálót teregető csónakot figyelhettek meg, benne két emberrel. Kollégáink megvárták, amíg a két ember elmélyült munkájával végez, aztán „rontottak" rájuk, amennyire ez a vízen és távolról lehetséges. Amíg halászati őreink közeledtek feléjük, a döbbent orvhalászok gyorsan magukhoz tértek és a csónakban még megtalálható áruló eszközöket gyorsan megpróbálták a vízbe bedobni.

Miután a kollégáink elfogták az orvhalászokat, gyorsan segítséget kértek a vízirendészettől. A járőr gyorsan a helyszínre érkezett, így a két embert át tudták adni a rendőrségnek. Amíg a csónakot a rendőrhajó egyik kollégánk segítségével vontára fogta, addig a másik halászati őr megkereste az alig háromnegyed órája lerakott hálót.

A felszedett hálóba már a rövid idő alatt is szép zsákmány került, pontyok voltak benne. Mint később a mérésnél kiderült: hét ponty, összesen 26,55 kg volt az orvhalászok, Zs.Z. és O.T. keszthelyi lakosok által lerakott 100 méternyi hálóban.

forrás: balatonihal.hu

{fcomment}

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés