www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Az ilyen esetekre hívtam fel a tegnapi cikkemben a figyelmet!

 

Hivatásos halászati őreink 2013. november 22-én a reggeli órákban orvhalászokat értek tetten a Cigány csatornán. A két személy Sz.R. és S.Z. kéthelyi lakosok a Cigány csatornát – valószínűleg már előző napon – teljes szélességében elzárták. A halászathoz egy 10 méter hosszú, 1,2 méter magas és 5 x 5 cm szembőségű nyakzóhálót használtak.


Kollégáink a 21-én éjszaka csónakból megtalálták az illegálisan elhelyezett nyakzóhálót, majd 22-én hajnaltól figyelő szolgálatot szerveztek az orvhalászok tettenérésére. A két személy 22-én reggel 7 óra 30 perckor érkezett meg a csatornához, egyikük a csatorna keleti, másikuk a csatorna nyugati oldalára. A várható zsákmány és háló elszállításához egy fehér műanyag vödröt hoztak. A megfigyeléskor jól látszott, hogy a háló helyzetét pontosan ismerték, egyenesen annak két rögzítő pontjához mentek és elkezdték a háló kiemelését.

Ekkor vonták őket ellenőrzés alá halászati őr kollégáink. A hálóban két keszeget, egy amurt és egy busát találtak. Mivel az orvhalászat bűncselekmény, azonnal értesítették a Marcali Rendőrkapitányságot, akik haladéktalanul a helyszínre érkeztek és a két visszatartott személyt átvették intézkedő kollégáinktól.

A helyszíni szemle és a bizonyítékok átvétele után Sz.R.-t és S.Z.-t a Marcali Rendőrkapitányságra előállították és velük szemben megindították a nyomozást. Társaságunk a halgazdálkodási törvény szabályainak megsértése miatt feljelentést tett a halgazdálkodási hatóságnál, valamint a rendőrhatóság nyomozást indított ellenük a Btk.-ban szereplő orvhalászat miatt.

Ezúton is köszönjük a Marcali Rendőrkapitányság állományának a gyors intézkedést és segítséget.

forrás: Balatoni Halgazdálkodási Zrt.
www.balatonihal.hu

Horgászok, halőrök! Most legyetek résen!

 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés