www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Először is szögezzük le a húshorgász fogalmát. Akikre értem azok az alábbi sorokban bizonyára magukra ismernek, akik meg nem tartoznak a felsoroltak közé, ne is vegyék magukra, nem róluk!

 

Aki alkalmanként, de nem minden alkalommal hazavisz egy-egy halat, mert szereti a család, semmi képen nem sorolom a húshorgász kategóriába. De tényleg csak annyit, ami saját fogyasztásra megy. Hazudnék, ha azt írnám, hogy én soha nem vittem el halat, én is szeretem, a családom is, tehát került hal az asztalra, mikor úgy gondoltuk, hogy ennénk. Igaz, az utóbbi időben egyre ritkábban, és akkor is csak azt, ami a 3 kg-ot nem éri el, és van rajta olyan sérülés, ami miatt nem a legszebb kapitális méretű lenne. Sajnos telepítéseket követően előfordul pár hallal, hogy megsérül, de szerencsére egyre jobban vigyáznak rájuk szállítás alatt.


(fotó: illusztráció, de nem Photoshop)

Tehát akkor „kedves" húshorgász társadalom!

Nem titkolom, eddig sem titkoltam, micsoda mérhetetlen düh, elkeseredés, gyűlölet kavarok bennem irántatok! Mekkora egy mocskos, semmirekellő, a jövőt nagy ívben letojó kapzsi alakoknak tartalak benneteket!

Véleményem szerint ti vagytok az egyik fő okozója annak, hogy a helyi egyesületek vizei olyan szintre romlottak le, mivel szó szerint kiürítettétek őket, hogy normális horgász már nem is megy arra. Mint ahogy egy egyesületi vezető mondta: ti vagytok az egyesületek törvényes keretei között ténykedő legnagyobb károkozók!

Ti, akik telepítéseket követően megszálljátok a vizeket, egymásnak foglaljátok a jobban teljesítő helyeket, és pár nap alatt kifogjátok a betelepített mennyiséget. Persze ha megszűnik a kapás, egyből habzó szájjal kezditek szidni az egyesületet, hogy kevés halat telepítettek a vízbe, biztos ellopták a pénzeteket, amiből halat kellett volna venni, stb! Istenem, mennyit hallgattam ezt a süket dumát! Nektek semmi sem elég!

Ti, akik fennhangon hangoztatjátok, hogy a napi megállapított kvóta jár nektek, ha törik, ha szakad, de akkor is jár. És még ezt el is hiszitek magatoknak! Természetesen a halat eladjátok, ez nem is nagyon titkoljátok, de hát kell a pénz a benzinre, meg a horgászcuccokat is finanszírozni kell. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az engedély árát gyorsan-gyorsan vissza kell fogni.

Hallal fizettek ahol csak tudtok, mert hát ez nálatok így a normális. Persze aki meg azt mondja, hogy ő nem adja el, én természetesen elhiszem, hogy évente 3-4-5-6 mázsa halat eszik. Mert hát én ekkora marha vagyok! Röhej!

Ti, akik még annyira ostobák is vagytok, hogy év végén a fogási naplót összesítve versenyeztek is egymással, kinek hány mázsa (!) van beírva. (Ami meg nincs beírva, arról ne is beszéljünk!)

Ennél már csak az a szebb, mikor bizalmasan feljelentgetitek egymást, csak hogy a gyanút tereljétek magatokról! Persze ezen már nem lepődök meg, ti egy ilyen típusú közeg vagytok.

Tehát nektek, orvhalászokat megszégyenítő, teljesítménykényszerben szenvedő, „tisztességes" horgászoknak kellene gyorsan átgondolni a jövőbeni hozzáállásotokat a HALAK és a HORGÁSZAT iránt, és ha nem jöttök rá magatoktól, hogy mit csináltatok, és mit csináltok most, nos, akkor el kellene takarodnotok a vizek partjáról, lehetőleg örökre! A halállomány már úgy sem lesz olyan soha, mint amilyen a ténykedésetek előtti állapotokban volt.


Az előszobából már sem sem úszik vissza! Micsoda patkó lesz belőle!
(fotó: illusztráció, de nem Photoshop)


Ha ti nem lennétek, a telepített halak (is) nagy eséllyel elkerülnék a mészárlásotokat és lenne idejük megnőni, olyan horgászélményt nyújtani a szó szerint tisztessége horgásztársadalomnak, akiknek egy jelentős része kénytelen már most olyan vizeket keresni, ahova ti a lábatokat sem tehetitek be.

Ha ti nem lennétek, mi is nyugodtan nyilvánosságra mernénk hozni a fogásainkat, és nem rettegnénk attól, hogy az általunk visszaengedett halat ti lemészároljátok.

Ha ti nem lennétek, talán a gyermekeink és unokáink is könnyeben kimozdulnának a számítógépek elől, mert nélkületek hamarabb jutnának sikerélményekhez a horgászat terén.

 

Gyanítom, hogy az alábbi gondolatmenettel kevés olyan horgászt érek el, akinek szól ez az üzenet, mivel ők az olvasás helyett most is a pecát nyomják, de talán eljut pár változásra hajlamos emberhez.

 

A fotók illusztrációk, de ennek ellenére magukért beszélnek!

 
 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés