www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Rekordmennyiségű élő hal egy Lada csomagtartójában

Természetvédelmi őrök bejelentése alapján több mint két mázsa élő halra bukkantak a sárospataki rendőrök egy Vámosújfalu külterületén lévő autó csomagtartójában. A Tokaj-Bodrogzugi Tájvédelmi körzetben tetten ért orvhalászt a rendőrség rövid időn belül bíróság elé állította, akit a közelmúltban ennek eredményeként jogerősen végrehajtandó szabadságvesztés-büntetéssel sújtottak.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatának járőrei 2013. április 13-án a korareggeli órákban tettek bejelentést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A bejelentésben foglaltak szerint a természetvédelmi őrök Olaszliszka és Vámosújfalu térségében tartott ellenőrzésük során – az árvízi elöntés alatt álló, védett, illetve Natura 2000 terület közelében – egy „partközeli" romos ipari telephelyen gyanús járműmozgást tapasztaltak.
A Sárospataki Rendőrkapitányság helyszínre érkező járőrei a természetvédelmi őrökkel közösen átvizsgálták a telepet, melynek hátsó részén egy magányosan álló, piros személyautót találtak. Az üresen álló járműben nem tartózkodott senki, azonban annak csomagtartójában 212 kilogramm élő hal volt elrejtve.
Röviddel ezután előkerült a térségben eddigi legnagyobb értékű, illegális halászati tevékenységén tetten ért orvhalásza is, egy 39 éves olaszliszkai férfi személyében, akit a rendőrök előállítottak.
A Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanújával kezdeményezte a terhelt gyorsított eljárásban történő felelősségre vonását, akit a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélt
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

{fcomment}

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés