www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

A Pontycentrum csapata örömmel jelenti be, hogy lelkes kis csapatuk egy újabb szenvedélyes pontyhorgásszal bővült, Hadnagy Sándor személyében. Sándor a felkérésnek igent mondva nagyon örül az új lehetőségnek, hisz az Pontycentrum által képviselt professzionális márkák termékeit is jól ismeri, egy részüket már korábban is használta. A Pontycentrum csapata bízik abban, hogy Sándor számára új kihívásokat jelent majd ez „feladat".

 

Hadnagy Sándor:

Édesapám nagy természetbarát és természetjáró ember mind a mai napig. Gyerekkoromban gyakran vitt magával a környék erdőibe, lápjaiba. Madarakat, őzeket, szarvasokat figyeltünk meg, így fiatalon kapcsolatba kerültem a természettel, melynek tiszteletére mindig is nagy hangsúlyt fektetett. Körülbelül 8 éves lehettem amikor először került látómezőbe a horgászat. Egy családi kirándulás alkalmával a környék egy nagyobb víztározójára látogattunk. Ez volt a Fancsika I-es tól. Azonnal magával ragadt a rengeteg víz látványa. Gyönyörű volt, addig még ehhez hasonlót nem láttam.Tulajdonképpen itt kezdődött minden.

Hadnagy Sándor a Pontycentrum csapatában - a szenvedélyes pontyhorgász
A kezdetek kezdete

Kezdetben úszós pecával kergettem a kárászokat. A tározó szerény halállományából kiindulva akkoriban pontyot csak hírből,azt is inkább az újságokból hallottam, látni még nem láttam. Egészen 13 éves koromig nem is sikerült pontyot fogni, holott mindig pontyozni indultam. Ám ekkor megszületett az áttörés, egy kora tavaszi hajnalon a nád szélében megfogtam életem első tükörpontyát. Hatalmas volt a szememben a maga 3 kilójával. Azt is elmondom ekkoriban még nem voltam C&R horgász, nagy boldogan bicikliztem vele haza, hogy eldicsekedhessek a nagy fogással. Ám amikor édesanyám megkért a zsákmány konyhai elkészítésére nagyon rosszul éreztem magam, mert nem akartam ezt a szépséges állatot elpusztítani. Ekkortájt indult el bennem a horgászat más irányba.

Hadnagy Sándor a Pontycentrum csapatában - a szenvedélyes pontyhorgász
Az új irány

Ettől a fogástól kezdve csakis a pontyhorgászat érdekelt. Mindenféle akkoriban divatos horgászlapot tanulmányoztam. Az újság hasábjain találkoztam először a C&R fogalommal is, melyet azóta is gyakorlok! Így lettem a család "stüci" horgásza, aki csak mesél a fogásokról. Amikor aztán már képek is készültek, minden kételkedés szerte foszlott. Középiskolás éveim vége felé mikor már a lehetőségeim is jobban engedték, igyekeztem minél több időt a vízpartokon tölteni. Ekkortájt már a Hortobágy folyó volt kedvenc nyári pontyozóhelyem. Itt sok szép pontyot sikerült fognom, igaz nem nagyokat, de egyre többször sikerült a bajszosokat lépre csalnom. Ekkor kezdtem a bojlival is mint csali és etetőanyag ismerkedni. Kezdetben gyári bojlikat használtam több kevesebb eredménnyel. Később elkezdtem magam készíteni a saját úgynevezett puliszka golyóimat, mert azokat még bojlinak mai fejjel nem nevezném.

Hadnagy Sándor a Pontycentrum csapatában - a szenvedélyes pontyhorgász
A nyári pontyfogások helyszíne

Ahogy teret hódítottak hazánkban az alapanyagok, úgy igyekeztem és igyekszem a mai napig az összetevők miértjét és hogyanját keresni. Horgászataim alatt igyekszem a lehető legközelebb
kerülni a természethez, és a lehető legtávolabb lenni a civilizációtól.Természetesen dolgozó
ember lévén nekem is behatároltak a lehetőségeim ám amint szabadidőm van azt szeretem a
vízparton tölteni. Jobban kedvelem a hosszabb túrákat , mert így tudok talán a legjobban
kikapcsolódni, feltöltődni, ezért horgászataimat is minimum egy hetesekre tervezem. A kedvencem a Tisza víztározó. Csodálatos vízi paradicsom ez embernek és állatnak egyaránt. Mellesleg nem kevés kihívás is ebben a közegben pontyot fogni.

Hadnagy Sándor a Pontycentrum csapatában - a szenvedélyes pontyhorgász
Az esetek nagy többségében házi készítésű bojlival horgászom, amit sokszor megspékelek egy gyári pop up-al.

Hadnagy Sándor a Pontycentrum csapatában - a szenvedélyes pontyhorgász
Szerelmem a Tisza-tó

Itt szeretném azt is megjegyezni,hogy én elsősorban pontyhorgásznak tartom magam nem pedig a szó divatos értelmében vett "bojlisnak". A bojli számomra csak egy alternatíva a csalik végtelennek tűnő tárházából, ám kétségtelenül az egyik leghatékonyabb. Magamrol talán még annyit, hogy nem tartom magam úttörő modern kori pontyhorgásznak. Én már egy majdnem kitaposott úton jártam, cseperedtem fel. Ám nagy tisztelettel adózom azon Magyar Pontyhorgászok előtt akik ezt a nemes sportot hazánkban meghonosították és azon fáradoznak mind a mai napig, hogy e hobbi ténylegesen mentes maradjon minden rosszindulatú cselekménytől.

Hadnagy Sándor a Pontycentrum csapatában - a szenvedélyes pontyhorgász
A kedvenc víztározóm...

Hadnagy Sándor a Pontycentrum csapatában - a szenvedélyes pontyhorgász
...ajándékai

 

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

A Pontycentrum csapata örömmel jelenti be, hogy lelkes kis csapatuk egy újabb szenvedélyes pontyhorgásszal bővült, Hadnagy Sándor személyében.

Posted by Horgászat - www.horgaszat.com on 2015. március 25.

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 

 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Hirdetés