www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

A Gardner Tackle kínálatában helyet kapott leadcore zsinórok típusai közül van miből válogatni, hisz gyakorlatilag elmondható, hogy minden szituációra, helyzetre alkalmasak. Sőt, a kényelmesebb horgászokra is gondolva, külön előkészített szerelék összeállításban is kaphatók. De még mielőtt belevágnánk a termékek átfogó, részletes ismertetésébe kezdjük néhány alap dologgal, hogy mit is érdemes tudni általánosságban az ólombetétes zsinórokról.

 

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
A Gardner Tackle leadcore kínálatából...

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
...van miből válogatni

A különböző ólombetétetés zsinórok használata nem új keletű dolog, hisz a modern ponty horgászatban már évek óta töretlen népszerűséggel alkalmazzák. Tulajdonképpeni feladata az, hogy végszerelékünket az aljzathoz tökéletesen beilleszkedve és lesüllyesztve elrejtse azt, még a legóvatosabb ponty „szeme" elől is, szinte odatapadva a mederfenékhez. Ezen fantasztikus tulajdonságait nehéz, belső magjának (ólomszál) valamint a szövött külső részének köszönheti. Az utóbbi időben a piacon jó néhány változata megjelent, egészen az olcsó, alap verziótól a felső kategóriás változatokig. A gyártók általában tekercses kiszerelésben forgalmazzák, de a nevesebb cégek már előre kötött verziókban is árusítják. Az előbbinél a kötést mi készítjük el, az úgynevezett „varrással", míg az utóbbinál ezzel már nem kell bíbelődni. Általánosságban elmondható, hogy használatuk elengedhetetlen a Chod Rig és a Helikopter végszerelékeknél.

Plummet Leadcore:
A Plummet Leadcore a Gardner Tackle egyik legnépszerűbb terméke, amely az eladások alapján a horgászok első számú választása. A hihetetlenül finom szövésű, vékony átmérőjű, gyorsan süllyedő ólombetétes zsinór tulajdonságainál fogva szinte minden helyzetben univerzálisan alkalmazható. Páratlan és egyedi sűrűségéhez rendkívüli erősség párosul. A Plummet Leadcore fantasztikusan jól fűzhető és köthető. Az ólomszál körüli rendkívül feszes szövés pedig gondoskodik arról, hogy az még véletlenül se csússzon ki a külső, szövött részből. A 20 méteres kiszerelésben kapható Plummet Leadcore mély barna, hínár zöld, és homok barna színekben kerül forgalomba, amely minden vízi környezethez tökéletes megoldást kínál.

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
Plummet Leadcore az eladások élén

Heavy Plummet Leadcore:
A Gardner Tackle a Heavy Plummet Leadcore-t kizárólag a horgászok igényeinek és kéréseinek figyelembevételével fejlesztette ki. A különleges gyártási technológiánál fogva a Heavy Plummet Leadcore hihetetlenül magas szakítóértékkel rendelkezik, amely még a legszélsőségesebb helyzetekben is megbirkózik a kapitális ponty és amur matuzsálemekkel szemben. Természetesen az ólombetétes zsinór megőrizte az egyedülálló sűrű szövését, amelyhez tökéletes rugalmasság és vékony átmérő párosul. Ezen fantasztikus tulajdonságai ellenére pedig megtartotta kiváló fűzhető képességét is. Az ólomszál körüli rendkívül feszes szövés gondoskodik arról, hogy az még véletlenül se csússzon ki a külső, szövött részből. Kétféle színben (olíva zöld, mély barna) kerül forgalomba, amely minden vízi környezethez tökéletesen illeszkedik. Egyedülálló, 45lb-s szakítóértékkel rendelkezik. 20 méteres kiszerelésben kapható.

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
Heavy Plummet Leadcore az extrém helyzetekre

Camo Plummet Leadcore:
A Camo Plumet Leadcore a Gardner Tackle következő generációs, álcamintás stílusú ólombetetés zsinórja. A magas szintű gyártási technológiánál fogva a leadcore belső magját sokkal nehezebbé valamint a külső szövet jóval ellenállóbbá sikerült fejleszteni. Ezen fantasztikus tulajdonságai ellenére megtartotta kiváló fűzhető képességét is. Az ólomszál körüli rendkívül feszes szövés, pedig gondoskodik arról, hogy az még véletlenül se csússzon ki a külső, szövött részből. A Camo Plummet Leadcore színkombinációját úgy tervezték, hogy az még nedves állapotban is tökéletesen illeszkedjen a tómeder alakulatihoz és szinte észrevehetetlen legyen az óvatos pontyok számára. Az új fejlesztésű ólombetetétes zsinór hihetetlen módon ellenáll a víz alatti akadályok, töklevelek, vízinövények, kagylók, fák, kövek dörzsölő és koptató hatásának, ezért kiválóan alkalmazhatjuk az extrém körülmények között is. Az ólombetét nagy súlya miatt, még az erőteljes hullámzásban is teljesen hosszában mindvégig az aljzathoz simul. Két féle szín kombinációban (mély, hínár zöld-világoszöld és mélybarna-világos barna) és 10méteres kiszerelésben kerül forgalomba. Extra erős, 60mm-es átmérőjéhez 35 lb-s szakítóérték párosul.

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
Camo Plummet Leadcore az új generáció

Leadcore Leader:
A Leadcore Leader a Gardner Tackle előrekötött, kész ólombetétes zsinórja. A kötéseket tökéletes precizitással, varrat nélkül készítették el, és a nagyobb biztonság érdekében az extra tartás miatt még meg is ragasztották. A népszerű termékkel a horgászoknak kényelmet biztosítottak, hogy a kötések elkészítése ne jelentsen problémát, azoknak, aki esetleg kicsit nehezebben tudják a különböző leadcore zsinórokat megkötni. A Leadcore Leader végén két fül található, az egyik végébe csatlakoztassuk a főzsinórunkat, a másik végébe pedig a forgókapcsot. A gyártó cég javaslatai alapján minden esetben Palomár csomóval rögzítsük a főzsinórunkhoz. A leadcore Leader-t kizárólag a Gardner Tackle Plummet Leadcore-ból késztik. Széles méretválasztékban (61cm, 91cm,121 cm) három féle színben (mély barna, homok barna, hínár zöld) és 25lb-s szakítóértékkel kerül forgalomba.

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
Leadcore Leader: egyszerűen, és kényelmesen használható

Multi Clip Leader:
A Multi Clip Leader a Gardner Tackle 2011.-ben debütált újdonsága, amely egy speciális komplett ólomkapcsos végszereléket egy csomagban tartalmazza. A szett kizárólag Covert kiegészítőkből, valamint az 1méteres hosszúságú, 25 lb-s szakítószilárdsággal rendelkező Heavy Plummet leadcore zsinórból áll. A szerelék profi módon, már előre el van készítve. Az ólombetétes zsinór egyik végén található egy extra erős, kimagasló teherbírással rendelkező, nagy átmérőjű gyűrűvel ellátott forgó (Flexi- Ring Swiwels) Alapelve az, hogy szerelékünkbe egy olyan pontot tegyünk, ami körül előkénk szabadon mozoghat. Ez nagyban megnöveli a csalink természetes hatását. A gyűrűnek köszönhetően a pontyok bármelyik oldalról is próbálja meg felszívni a csalinkat az mindig az ajka felé fordítja a horgunkat. Használatával az óvatosabb és a gyengébben táplálkozó halak is becsaphatók. A Flexi-Ring Swiwels csatlakozik a leadcore-on elhelyezett, a speciális és az egyedi Multi Lead Clip-be. Ez kizárólag a Gardner Tackle fejlesztése. A Multi Lead Clip közepén található egy kis furat, amelybe egy apró műanyag szeg biztosítja, hogy a gyűrűs forgó ne mozduljon ki a helyéről. Ennek óriási előnye, hogy az egész rendszer a hal fárasztáskor nem tud felcsúszni az ólombetétes zsinóron, így az akadós és nehéz terepen az ólom könnyedén leválik a Clip-ről. A szerelék részét képezi, a Multi Lead Clip rögzítéséhez feltétlenül szükséges kiegészítő, amely nem más, mint egy gumiharang. A Lead Clip segítségével könnyen és gyorsan tudjuk ólmainkat cserélni, és az esetleges körülményekhez igazítani. Természetesen óriási jelentőséggel bír az akadós, nehéz terepen, ahol a beszakadt szerelék esetében a hal könnyedén megszabadulhat a súlytól. Ezeken a helyeken kompakt kialakítása miatt tökéletesen és biztonságosan használható Az ólom akár már egy kisebb erőhatás következtében is leválik a klipszről. Kemény erős anyaga, és bordázott kialakítása az erőteljes dobások következtében még akár a 170grammos ólmot is biztonságosan, fixen, a helyén tartja. A Leadcore végén található ki fülbe minden esetben az úgynevezett Grinner csomóval rögzíthető a főzsinór, hisz ez bizonyítottan 100% biztonságot ad.

A csomagolás 1 db készre szerelt Multi Clip Leader végszereléket tartalmaz. Elérhető zöld és barna szín összeállításban, amely minden vízi környezethez megoldást kínál. Kizárólag Angliában gyártják!

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
Multi Clip Leader: komplett végszerelék összeállítva

Helicopter Leader:
A Helicopter Leader a Gardner Tackle 2012.-ben debütált újdonsága, amely a komplett Helicopter végszereléket egy csomagban tartalmazza. A szett kizárólag Covert kiegészítőkből, valamint egy 1,5méteres hosszúságú, 45 lb-s szakítószilárdsággal rendelkező Heavy Plummet leadcore zsinórból áll. A szerelék profi módon, már előre el van készítve. Az ólombetétes zsinór egyik végén található egy speciális elem (Extra Small Speed Link) amelynek révén az alkalmazott ólomsúlyok gyorsan és egyszerűen cserélhetők. Természetesen a Speed Link-en elhelyeztek egy robusztus, de anyagánál fogva rugalmas kiegészítő elemet is. Ez teljes mértékben biztosítja, hogy a kapocs esetleg egy-egy erőteljes dobás következtében szétnyíljon. A horogelőkét a leadcore-on helyet kapott, gyűrűvel ellátott gyorskapocsra kell felhelyezni. Az előkehurkot a nyitott szemen, az előke felől ráhúzott szilikonhüvely tartja a helyén (Anti Tangle Sleeves). A gyűrű minden esetben biztosítja az előke szabadabb, természetesebb mozgását. Rendkívül előnyös, hisz lehetővé teszi az igazán gyors előkecserét. A előkészített szereléken természetesen megtalálható egy kiváló minőségű gumigyöngy is, amit egy kis szilikoncsövecskével kombináltak, így gyakorlatilag elmozdulás ellen biztosított. Azonban kézzel, egy mozdulat segítségével eltolható.

A Gardner Tackle vezető teszthorgászai a következőt javasolják a Helicopter Leader használatára:
Ha a tómeder alján vízi növényzet és iszap található, akkor legalább 8-10 cm-rel az alsó kiegészítő elemtől feljebb kell csúsztatni a gumigyöngy ütközőt. Így az ólom az iszapban vagy növényzetben landol, azonban a felcsalizott horog már nem.
Ha a tómeder alja kemény, kavicsos, agyagos, akkor az alsó kiegészítő elemtől legfeljebb 1cm-re kell elhelyezni a gumigyöngy ütközőt.

A Leadcore végén található ki fülbe minden esetben az úgynevezett Grinner csomóval rögzíthető a főzsinór, hisz ez bizonyítottan 100% biztonságot ad.

Figyelem: a csomag nem tartalmaz ólomot, szilikonhüvelyt (Anti Tangle Sleeves) és horgot!

A csomagolás 1 db készre szerelt Helikopter végszereléket tartalmaz. Elérhető zöld és barna szín összeállításban, amely minden vízi környezethez megoldást kínál. Kizárólag Angliában gyártják!

Gardner Tackle - ólombetetés zsinórok
Helicopter Leader: komplett végszerelék összeállítva

Bízunk benne, hogy a Gardner Tackle zsinór kollekciót bemutató négy részes sorozatunk elnyerte tetszésüket, és az itt leírtak kellő rálátást biztosítottak a rendkívül széles termék paletta alapos megismerésére. Reméljük, hogy a vízparton, a gyakorlati alkalmazásban is örömöt fognak majd okozni önöknek ezek a nagyszerű zsinórok.

 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés