www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Nemrég bemutattuk, hogy Kozma Tamás milyen csalikkal tervezi végighorgászni az évet. Azt a korábbi eredményekből is tudtuk, hogy megbízható, igazán hatékony alapmixekből készítette el bojlijait és habár bizakodóak voltunk az év első horgászatával kapcsolatban, azt mi sem gondoltuk volna, hogy a számos 4-6-8 kilós és tíz pluszos ponty mellett igazán szép halak is matracra kerülnek.

Tominak az első napokban sikerült egy 16,50-es és egy 24,50-es tükröst fognia. Mind a kettő a frissen gyűrt mixekre csábult el. A "kisebbik" 28 mm-es BYT&Squid-re, míg a 20 pluszos egy 28 mm-es szintén saját gyúrású Club Cream-re.

SOLAR Tackle csalik

SOLAR Tackle csalik

Mind a két esetben kb. 3 cm-re volt elengedve a horogotól a csali ami ekkora távolság ellenére is tökéletesen akadt mind a két esetben. A képeken látható, hogy a halaknak rendkívül nagy uszonyai vannak, aminek köszönhetően rendkívül erősek, így a fárasztásuk partról igazi élmény.

 

A két alapmix melyet a csalik elkészítéséhez használtunk:

Club&Cream


A Club név a Solar termékein és az azokat használó horgászok berkein belül az évek alatt igazi presztízst vívott ki magának. És nem véletlenül! Így az a mix, csali, adalék vagy attraktor, ami a Club nevet viseli, egy rendkívül nehéz örökséget cipel magával.
A Club Cream kifejlesztésénél nem a Club Mix leváltása volt a cél, hanem egy rendkívül fogós alapra egy kicsit más ízvilágú, de hasonlóan hatékony mixet, és így csalikat kapjunk.
Ez a recept Martin Locke kísérletező kedvének az eredménye, és a horgászok visszajelzéseinek alapján most már kijelenthető, hogy gyümölcse is. Az édes jelleget az Eastern Cream adja, viszont nem feledkeztek meg a büdös, halas jellegről sem, amiről a Squid&Octopus gondoskodik.
A két külön-külön is hatékony összetevő megfelelő arányának köszönhetően született meg a Club Cream, ami ötvözi az eredeti Club Mix hatékonyságát egy lágyabb, édesebb vonallal.

Javasolt adalékok pluszban egy 6 tojásos mixhez:
 - 6ml Stimulin Amino >>
 - 10ml Marine 17 >>

A SOLAR Tackle webshopjában ide kattintva tudja megtekinteni és megvásárolni a Club Cream mixet >>

Squid&Octopus

Bármilyen Squid&Octopus termékről legyen is szó, a tintahal és a polip valószínűleg örök kedvencei lesznek a pontyhorgászoknak. A halliszt mellett talán ők a pontyhorgászat legsikeresebb adalékanyagai.
Nem véletlen, hogy a belőlük készült Solar Mix évek óta szintén sikeres és nem úgy tűnik, hogy ennek a sikerszériának egy csapásra vége lenne.A mix alapját jelentő lisztek arra lettek tervezve, hogy egy könnyen emészthető ételt jelentsen a pontyoknak, amivel nem terhelik az emésztőrendszerüket.
Squid&Octopus az ízvilág mellet erre a tulajdonságra épít. Bevonzza és helyben tartja a pontyokat, valamint folyamatos táplálkozásra serkenti őket.
Ez a tulajdonság, ami régen, ma és a jövőben is a sikeres pontyhorgászat egyik alappillére lesz.

Javasolt adalékok egy 6 tojás mixhez:
 - 5ml Squid&Octopus Koi
 - 10ml Marine 17

Vagy:
 - 2ml Ester Blend 12 >>
 - 2ml Ester Pineapple >>
 - 2ml Liquid Candy

SOLAR Tackle webshopjában ide kattintva tudja megtekinteni és megvásárolni a Squid&Octopus mixet >>

 

BYT

A Solar BYT mixében a Belachan, az erjesztett  garnélarák, az élesztő és az őrölt tigrismogyoró kombinációja verhetetlen összeállítást alkotnak. Ennek köszönhetően a Solar egyik legkeresettebb és legnépszerűbb alapmixe. Egyedülálló ízét és illatát a három fő attraktoron kívül a nagy mennyiségű természetes rák kivonatok adják, így ráadásul az ebből a mixből készült bojlik egyszerre attraktívak és könnyen emészthető csalik.
Ezek a tulajdonságok együtt rendkívül széles variálhatóságot és kreativitást adnak a horgászok kezébe, hogy ezt az alapból rendkívül sikeres keveréket még hatékonyabb pontycsalivá tegyék.
A megfelelő módosításokkal meleg és hideg vízben egyaránt sikeresek lehetünk vele.

Javaslatunk:
 - Az alapmix ízvilágát még intenzívebbé tehetjük Solar Mixmaster Belachan Liquiddel és Belachan porral.

SOLAR Tackle webshopjában ide kattintva tudja megtekinteni és megvásárolni a BYT mixet >>

 

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés