www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Hamarosan a hazai boltokban is megvásárolhat a vadonatúj DAIWA CAST'IZM 25QDA, 6 csapágyas, 4.7:1 áttételű QD gyorsfékes távdobó pontyos orsó. 0,32mm-es zsinórból 320m fér a dobjára, zsinórbehúzása egy hajtókar-fordulatra 96cm. Súlya 450g, fékereje 12kg.

 DAIWA CAST'IZM 25QDA

Egy 25mm-es dobemelésű orsót elsőre nem sorolnánk a nagy dobemelésű távdobó orsók közé. Ennek ellenére a Daiwa dob-konstrukciós technológiájának köszönhetően ezzel az orsóval is hihetetlen távolságok érhetők el.

Az első szempont a dobátmérő. Az átmérő növelése önmagában nem jelent előnyt. Az optimális dobátmérőnek a bot gyűrűzéséhez és a gyűrűkiosztáshoz kell igazodni. Így maximalizálható a dobástáv és minimalizálható a gondokat okozó zsinórtorlódás a gyűrűk előtt. A legideálisabb dobátmérőt választottuk a Daiwa pontyos botkínálat gyűrűzéséhez illesztve.

A másik izgalmas téma a kúpos távdobó dob kúpszöge. A kúpot formázó (meredek szögben kúposodó) dob előnyös lehet a dobástáv szempontjából, de a túl meredek szög komoly gondokat okozhat dobáskor, könnyen gubancolódik a zsinór. Meghatároztuk az ideális kúpszöget a maximális dobástáv és a problémamentes használat igényeit szem előtt tartva.

A fenti két szempont alapján a következő eredményre jutottunk: a dobátmérő 64mm, a kúpszög pedig 2 fok lett. Ez az optimális dob, amely hosszú dobásokat tesz lehetővé, de még garantálja a problémamentes horgászatot.

DAIWA CAST'IZM 25QDA

A KORDA sztárja, Darrel Peck ezt mondta a Cast'Izm25QDA orsóról:

"Részt venni egy ilyen szintű top horgászcikk gyártó, mint a Daiwa fejlesztési munkájában, annak megvan a maga varázsa, többek között az, hogy tesztelhetjük az új termékeket. Pár hónappal ezelőtt megkérték Danny Fairbrasst, Damient és engem, hogy dobjunk versenyt egy új orsóval a legendás Basia orsók ellen.

A Cast'Izm, ahogy hívni fogják, egy jóval kisebb nagyhalas orsó, mint a megszokott bojlis modell, a Basia, de dobóteljesítményüket tekintve szinte nem tapasztalható különbség közöttük.

0,40mm-es monofil zsinórral tesztelve az elérhető maximális dobástávot tekintve mindössze 180 - 360 centiméter lemaradást mértünk a Basiahoz képest, ami hihetetlen teljesítmény egy ilyen apró orsótól.

Egy igazi "zsebrakétát" gyártott a Daiwa, ami a fantasztikus teljesítmény és újítások, valamint csekély tömeg és kiegyensúlyozottság kombinációja.

Ki kell próbálni, hogy elhiggyék, mennyire jó."

DAIWA CAST'IZM 25QDA

 
Ali Hamidi bemutatja az új Daiwa Cast'Izm orsót

 

DAIWA CAST'IZM 25QDA

 

DAIWA CAST'IZM 25QDA

 

 

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés