www.Horgaszat.Com - Pontyhorgász-magazin - Online

Lassan két évtizede horgászok bojlis módszerrel, és már a legelső pillanattól kiemelt figyelmet szenteltem a halakkal való kíméletes bánásmódra. Akkoriban még nagyon gyerekcipőben járt kis hazánkban ez a dolog. Én mégis a matracot vettem meg legelőször. Persze az akkori matracok nyomába nem értek a mai bölcsőknek vagy oldalfalas matracoknak. De kicsi odafigyeléssel azért segítettek a halakra vigyázni.

A halvédelmi eszközök evolúciója


Napjainkra rengeteget fejlődött a bojlis horgászat és szerencsére vele együtt a halakkal való kíméletes bánásmód is. Számunkra itt a K-karp csapatánál kiemelt prioritást élvez, hogy óvjuk és vigyázzunk az általunk megfogott halakra. Szeretnénk megértetni mindenkivel, hogy ezeknek a gyönyörű élőlényeknek a túlélése nagyban függ attól, hogy mi horgászok mennyire figyelünk rájuk. A mai modern halvédő eszközök, bölcsők, oldalfalas matracok, matracok nagyban segítenek nekünk, hogy ezek a gyönyörű élőlények ne szenvedjenek maradandó sérüléseket a velünk való találkozáskor.

Én most a K-Karp Nursy Carp Cradle bölcsőjét szeretném bemutatni nektek, mert jó magam is ezt a bölcsőt használom. Ami egyből szembetűnő a bölcsővel való első találkozáskor az a mérete (145*80*40 cm) és a párnázottsága. Tökéletes biztonságot nyújt a legvadabb és a legnagyobb pontyoknak is.

A halvédelmi eszközök evolúciója

A felső takaró vízlepergető anyagból készült, és tépőzárral rögzíthető mindkét oldalon.

A halvédelmi eszközök evolúciója
A halvédelmi eszközök evolúciója

A takaró feltekerhető és rögzíthető a bölcső oldalához, ha nem akarjuk lefedni a belső részt.

A halvédelmi eszközök evolúciója

Az erős alumínium keretre tépőzárakkal rögzített belső vastagon szivacsozott és kellően erős. A vizet megtartja, így ha feltöltjük szinte 100% biztonságban tudhatjuk ellenfelünket.

A halvédelmi eszközök evolúciója
A halvédelmi eszközök evolúciója

Az állítható magasságú és sártappanccsal ellátott lábaknak köszönhetően bárhol és bármilyen talajviszonyok mellett is biztonságosan felállítható. Lejtős, lankás helyeken is elkerülhető a billegése.

A halvédelmi eszközök evolúciója
A halvédelmi eszközök evolúciója

A bölcső mindkét hosszanti oldalán két-két zseb található, amibe fertőtlenítő, mérleg, törlőkendő, és a többi szükséges eszköz és kellék helyezhető el.

A halvédelmi eszközök evolúciója

Véleményem szerint kategóriájában ez a bölcső az egyik legjobb a jelenlegi bölcsők piacán. Bátran ajánlom mindenkinek, aki bölcső vásárlásán gondolkodik, nem fog csalódni a Nursy Carp Cradle-ben.

A halvédelmi eszközök evolúciója
A halvédelmi eszközök evolúciója

A végére még annyit szeretnék leírni, hogy nem elég, ha valakinek ilyen vagy hasonló bölcsője van. Elkötelezettnek kell lenni a halak megóvásának érdekében. Számomra a halak és vizeink védelme már, a vízbe bejutatott etetőanyagok és bojlik megfelelő megválasztásánál elkezdődik. Nagyon fontos része a kíméletes fárasztás és a nagyméretű merítőháló helyes használata. Különösen nagy figyelmet fordítok a fényképezésre, a halat csak a bölcső fölött tartom, és soha nem emelem az alumínium váz fölé. Mindig csak annyi időt tartom ellenfelemet a parton, amennyi feltétlenül szükséges. Visszahelyezésre pedig mérlegelő zsákot használok.
Remélem tudtam segíteni ha esetleg bizonytalan voltál, vagy csak nem tudtál dönteni a bölcső vásárlása előtt.

Kívánok mindenkinek görbülő botokat!

Szigeti Tibor - K-Karp Hungary Team

forrás: www.damil.hu

Szeretnél hozzászólni?
Kommenteld a cikket Facebook-oldalunkon!

 

Lassan két évtizede horgászok bojlis módszerrel, és már a legelső pillanattól kiemelt figyelmet szenteltem a halakkal...

Posted by Horgászat - www.horgaszat.com on 2015. szeptember 8.

Kommentelheted a Google Plus oldalunkon is!

 
FacebookTwitterGoogle bookmark

Frank Pizon - A nádas hangjai

Trakker TV

Hirdetés